4 Αυγ 2008

Η συνέχεια της Κάντυ και τα βιβλία

Μετά την ολοκλήρωση του manga που γράφτηκε μεταξύ 1975 και 1979, καθώς και της προβολής του anime της Κάντυ το 1979, η συγγραφέας της Κάντυ, Κυόκο Μιζούκι, αποφάσισε να ξαναγράψει την ιστορία της Κάντυ σαν μυθιστόρημα. Το μυθιστόρημα αυτό εκδόθηκε πρώτα σε 3 τόμους και σε μεταγενέστερη έκδόση σε έναν τόμο. Τα βιβλία της Κάντυ ήταν σχεδόν άγνωστα στους φαν της εκτός Ιαπωνίας μέχρι πριν μερικά χρόνια. Σ’ αυτά τα μυθιστορήματα η συγγραφέας δεν ήθελε να γράψει απλά την ιστορία που διαβάσαμε στο manga, αλλά να ξαναπεί την ιστορία της Κάντυ όπως αρχικά την είχε συλλάβει στη φαντασία της. Παρόλα αυτά από τους φαν θεωρούνται ως η συνέχεια της Κάντυ αφού προς το τέλος του μυθιστορήματος υπάρχουν κάποια γράμματα που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Ολοκληρωμένα αυτά τα μυθιστορήματα δεν τα έχουμε βρει, μπορείτε όμως να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα

http://candyterry.com/,

που είναι άλλωστε και η πηγή των πληροφοριών μας για αυτό το θέμα!

Συνοπτικά στα βιβλία γίνονται τα εξής:

* Η Κάντυ ζει στο ορφανοτροφείο της κυρίας Πόνυ και επικοινωνεί με τους φίλους της δι' αλληλογραφίας.

* Ο Άλμπερτ έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του ως κεφαλή της οικογένειας Άρντλεϋ. Αφήνεται να εννοηθεί πως ταξιδεύει αρκετά συχνά.

* Ο Άρτσι και η Άννυ έχουν αρραβωνιαστεί και σχεδιάζουν τον γάμο τους. Η Ελίζα και ο Νήλ εξακολουθούν να θέλουν να προκαλούν προβλήματα, τόσο που προσπαθούν να χωρίσουν το ζευγάρι ανεπιτυχώς.

* Ο Τέρρυ εξακολουθεί να ζει στη Νέα Υόρκη και να παίζει στο Μπρόντγουεϊ, ενώ παράλληλα φροντίζει τη Σουζάνα. Τίποτα όμως δεν αναφέρεται για επικείμενο γάμο.

* Η Σουζάνα γράφει ένα γράμμα στην Κάντυ.

* Η Κάντυ απαντά στη Σουζάνα και γράφει και ένα γράμμα στον Τέρρυ. Ποτέ όμως δεν ταχυδρομεί αυτά τα γράμματα.

* Αποκαλύπτεται λίγη από την ιστορία του Τζώρτζ, ο οποίος ήταν ένα ορφανό αγόρι στη Γαλλία που είχε κλέψει την τσάντα του πατέρα του Άλμπερτ, Γουίλιαμ. Ο Γουίλιαμ Άρντλεϋ τον πήρε μαζί του στις Η.Π.Α. και τον μεγάλωσε σαν παιδί του. Πριν πεθάνει ζήτησε από τον Τζώρτζ να προσέχει τον Άλμπερτ.

Σε επόμενο post θα σας έχουμε μεταφρασμένα κάποια από τα γράμματα που υπάρχουν στο τελευταίο βιβλίο της Κάντυ.


Άλλη μια ερώτηση που μας κάνετε συχνά-πυκνά είναι για το αν θα υπάρξει συνέχεια της Κάντυ. Το θέμα της συνέχειας της Κάντυ είναι εξαιρετικά προβληματικό καθώς οι δυο «μαμάδες» της Κάντυ, η Κυόκο Μιζούκι (συγγραφέας) και η Γιούμικο Ιγκαράσι (σχεδιάστρια του manga) έχουν μπλεχτεί σε δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα της Κάντυ από το 1997. Για λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.animenewsnetwork.com/feature/2003-09-13

Κατά καιρούς η Μιζούκι έχει γράψει στους φαν για το θέμα στην προσωπική της σελίδα, πότε συγκρατημένα ενθαρρύνοντας τις ελπίδες μας, πότε απογοητεύοντάς μας. Το τελευταίο της μήνυμα που κοινοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2006 δυστυχώς είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Το μεταφράσαμε για εσάς για να δείτε και μόνοι σας.

«Προς όλους:

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στα ΜΜΕ σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν την Κάντυ πριν 2 χρόνια. Λυπάμαι που άφησα αυτό το πρόβλημα μετέωρο ενώ όλοι ανησυχούσαν τόσο πολύ. Όταν μιλάω γι’ αυτό, ότι πω μετατρέπεται αμέσως σε κάποια κατηγορία ή παράπονο, το οποίο ήλπιζα να περάσει ...

Αλλά η Ιγκαράσι δεν ήταν ευχαριστημένη με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν τέσσερα χρόνια και δεν έχει σταματήσει να με κατηγορεί. Κάθε φορά που την ακούω νιώθω λες και μου ρίχνουν βραστό νερό στα αυτιά.

Όταν σκέφτομαι τους αναγνώστες που αγαπούν την Κάντυ Κάντυ και που δεν την έχουν ξεχάσει, νιώθω πολύ άσχημα.. δεν ξέρω τι να κάνω ...σαν συγγραφέας της Κάντυ (και αυτό είναι μόνιμο).

Αλλά στην παρούσα κατάσταση δε μπορώ να ψεύδομαι και δεν μπορώ να βοηθήσω αυτό το manga. Για να ηρεμήσω πρέπει να απομακρυνθώ από αυτό το manga και τα σχέδια που μου προκαλούν τόσο πολύ πόνο και μόνο που τα κοιτάζω...

Προς όλους τους αναγνώστες, λυπάμαι πολύ...

Κυόκο Μιζούκι 17 Ιανουαρίου 2006».

Ας είναι καλά αυτή και το πνευματικό της πόνημα που μας έμαθαν πάντα να ελπίζουμε!...