28 Οκτ 2007

update

το επόμενο torrent με τα επεισόδια 045-079, θα είναι διαθέσιμο σε 15 μέρες.
εκτός απροόπτου πάντα! (απ' ό,τι φαίνεται θα περάσουμε από 40 κύματα - όπως η αγαπημένη μας ηρωΐδα! - μέχρι το πολυπόθητο release) .
ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα υπομονή σας :-)

Frequently Asked Questions (ή αλλιώς όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κανάλι και τα επεισόδια)

Επειδή μεγάλο πλήθος τον ερωτήσεων σας κινείται στα ίδια πλαίσια και επειδή δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να απαντάμε στον καθένα ξεχωριστά, φτιάξαμε αυτό το FAQ που ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο. Δεν θα απαντήσουμε ξανά σε ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί εδώ.

1. ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ/ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;

Δ-Ε-Ν Π-Ο-Υ-Λ-Α-Μ-Ε !!!

Πώς θα τολμούσαμε να πούμε πως η Κάντυ σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα να εκμεταλλευόμαστε την επιθυμία σας να ξαναζήσετε λίγες απ’τις παιδικές σας αναμνήσεις;! Η ίδια επιθυμία και η ειλικρινής αγάπη μας για την Κάντυ ήταν που μας έκανε να ασχοληθούμε με αυτό το τόσο δύσκολο και απαιτητικό project, και όχι το κέρδος.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ,
στην περίπτωση που ανακαλύψετε οποιονδήποτε να προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από αυτή τη διαδικασία, να μας το καταγγείλετε για να αναλάβουμε δράση. Αν πληρώσατε οποιοδήποτε ποσό για την απόκτηση αυτών των επεισοδίων, λυπούμαστε μα σας έχουν κοροϊδέψει.

2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;

Υπάρχουν δύο τρόποι:

Απευθείας από το ΥouΤube (δεν σας το συνιστούμε γιατί το αρχείο εικόνας που θα προκύψει δεν θα είναι και της καλύτερης ποιότητας, αλλά καταλαβαίνουμε την ανυπομονησία και την απελπισία σας και συνεχίζουμε:) χρησιμοποιώντας έναν online video downloader όπως το http://vidjacked.com/ ή το http://keepvid.com/

(αν δείτε ότι αυτά τα προγράμματα έχουν αχρηστευθεί και δεν σας εξυπηρετούν, συνεχίστε την αναζήτηση στο google).

Θυμηθείτε πως για την προβολή τους χρειάζεστε flv player. Κατεβάστε αυτό που σας προτείνουν, ή αν θέλετε να ξεμπερδέψετε μια και καλή με όλους τους τύπους video, αυτό εδώ: http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm


Στην http://www.animeclipse.com/index.php φιλοξενούνται τα επεισόδιά μας σε μορφή torrents, και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Θα σας παρακαλούσαμε τα εξής:

-Υπομονή και σεβασμό στους κανονισμούς τους και στον ρυθμό που θα επιλέξουν να διαμοιράσουν το συγκεκριμένο αρχείο, καθώς είναι αρκετά μεγάλο

-Να έχετε στο μυαλό σας πως και αυτή η διαδικασία θεωρείται παράνομη, και να μην εκτεθούν κατά λάθος τα παιδιά της animeclipse..

3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ TORRENT. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ;

Ψυχραιμία! Είναι πολύ απλό. Ας το πάρουμε από την αρχή.

Πρώτα κατεβάστε από εδώ:

http://www.oldversion.com/program.php?n=utorrent

τη version 1.6 και όχι νεότερη, και αν κατά την εγκατάσταση ρωτηθείτε για update, ξανά όχι

Μετά επισκεφθείτε την τοποθεσία:

http://www.blue-whitegt.com/FaqHtml/index.html

Διαβάστε την ενότητα "γενικά" , για να καταλάβετε πως λειτουργεί το πρωτόκολλο bittorrent. Επίσης από την ενότητα "ρυθμίσεις nat και clients", διαβάστε το κομμάτι για τις ρυθμίσεις του utorrent και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνονται.

Μην ξεχάσετε να δηλώσετε στις εξαιρέσεις του firewall το port number που χρησιμοποιεί το utorrent (και tcp και udp)
Για την προώθησή του οδηγίες θα βρείτε στη συσκευασία του router σας

Λογικά δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια.

Αν παρόλα αυτά δεν μπορέσετε να βγάλετε άκρη, παρακαλούμε ζητήστε βοήθεια από φίλους σας ή ακόμα καλύτερα από άλλους χρήστες και όχι από εμάς. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ στο φόρουμ της animeclipse ΣΧΕΤΙΚΑ thread με το πρόβλημά σας, ΠΡΙΝ να ανοίξετε καινούρια.

Όσοι έχετε γνώσεις σχετικά, θα ήταν πολύ όμορφο και στο πνεύμα της παρέας που έχετε δημιουργήσει στο youtube, αν προσφερόσασταν να βοηθήσετε τους πιο αδαείς, ΑΛΛΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ YOUTUBE.

4. ΔΕΝ ΕΧΩ (ΓΡΗΓΟΡΟ) INTERNET, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

Όπως καταλαβαίνετε μας είναι αδύνατο να αντιγράψουμε dvd σε όλους όσους μας το έχετε ζητήσει όλο αυτό το διάστημα, είστε τόσοι πολλοί! Όμως μην απελπίζεστε, δε σας έχουμε ξεχάσει και θα τα πάρετε στα χέρια σας με τη μορφή αλυσίδας ανταλλαγών.

Το τί ακριβώς είναι αυτό, θα το πούμε όταν έρθει η ώρα.

5. ΠΟΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΤΥ; ΤΑ ΕΧΕΤΕ; ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΛΑ;

115, ναι και ναι.

6. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;

Συνήθως η μετάδοση γίνεται με ρυθμό ένα επεισόδιο την ημέρα εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών και φυσικά εκτός απροόπτου.

7. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ "ΑΠΡΟΟΠΤΟ";

Για να βγεί ένα επεισόδιο πρέπει να περάσει από πολλές διαδικασίες και πολλά χέρια. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει ο συντονισμός και να έχουμε το επεισόδιο έτοιμο στην ώρα του. Κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να βγουν τα επεισόδια καθημερινά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Είμαστε μια ομάδα ερασιτεχνών με δουλειές και προσωπική ζωή που θυσιάζουμε το χρόνο μας για το χόμπυ μας. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες ούτε τηλεοπτικό κανάλι οπότε μην περιμένετε τέτοια ακρίβεια.

8 . ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; /ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;

Δείτε ερ.7

Παρακαλούμε μην γεμίζετε τη σελίδα μας με την ίδια ερώτηση, καταντάει κουραστικό. Όταν θα έχουμε το νέο επεισόδιο, θα το ανεβάσουμε.

9. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ;

Γιατί πρέπει να διαβάσεις τα FAQ καλύτερα. Για όλα τα άλλα μηνύματα, στόχος μας είναι να απαντώνται εντός 3 ημερών.

10. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ;

Αν εμπίπτει στις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν, σβήνεται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης σβήνουμε μηνυματα άσχετα με το κανάλι, υβριστικά μηνύματα, καθώς και μηνύματα που περιέχουν spoilers.

Θα το εκτιμούσαμε αν δεν πιάνατε κουβέντα στην κεντρική σελίδα. Γι’αυτό υπάρχουν τα pm, e-mail και chat-rooms.


11. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ SPOILER;

Spoiler (σπόιλερ) είναι οποιαδήποτε πληροφορία για το πως θα εξελιχθεί το anime και τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια.

Παρακαλούμε σεβαστείτε το ότι όλοι οι επισκέπτες του YouTube δεν έχουν δει όλα τα επεισόδια της Κάντυ, ή απλά δεν τη θυμούνται και δεν ξέρουν τι συμβαίνει παρακάτω. Μην τους χαλάτε την εμπειρία και την απόλαυση τους! Σεβαστείτε αυτή την παράκλησή μας, περιορίζοντας τα σχόλια σας σε όσα βλέπετε στην οθόνη σας.


13 . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ANIME ΚΑΙ MANGA;

Με απλά λογια anime είναι το κινούμενο σχέδιο και manga ειναι το κόμικ.


14. YΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ;

Το anime βασίζετε στο manga με τον ίδιο τρόπο που μια ταινία βασίζεται σ’ένα βιβλίο. Σπάνια ο συγγραφέας του manga ανήκει στη συγγραφική ομάδα του anime γι’αυτό και έχουν κάποιες διαφορές. Ναι, υπάρχουν διαφορές και στην Κάντυ. Εν καιρώ θα τις αναφέρουμε αναλυτικά.


15 . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ FILLER;

Fillers ονομάζονται επεισόδια τα οποία έχουν ως θέμα ιστορίες που δεν υπάρχουν στο manga. Συνήθως δεν έχουν σχέση με την κυρίως ιστορία και δεν επηρεάζουν την εξέλιξή της. Βαρεμάρα, ε;

16 . ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΡΡΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ, Ο ΑΝΤΟΝΥ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΟΒΑΛ ΣΤΡΑΒΟΧΥΜΕΝΟ;

Γιατί το κινούμενο σχέδιο είναι πολύ μεγάλο και έπρεπε να βγαίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ότι μπορούσαν να το παράγουν. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή και για να μειώσουν το κόστος παραγωγής αλλά και για να βγαίνουν τα επεισόδια στη ώρα τους, δεν δίνεται τόση σημασία στις λεπτομέρειες. Όσο για τις φορές που μάτια/ρούχα αλλάζουν χρώμα από σκηνή σε σκηνή, η αιτία είναι συνήθως το ότι διαφορετικές σκηνές δουλεύονται από διαφορετικά στούντιο και ομάδες, και παρόλο που έχουν οδηγίες, τα λάθη είναι ανθρώπινα. Έχει ενδιαφέρον να τα βρίσκουμε, αλλά ας μην κολλάμε εκεί.

17. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ;

Γιατί αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για τις ανακοινώσεις που δε μπορούμε να κάνουμε μέσω YouTube. Μας είναι πολύ δύσκολο να χειριστούμε την επικοινωνία με όλους εσάς σε τόσα πολλά μέτωπα. Μπορείτε να μας βρίσκετε στη γνωστή διεύθυνση του καναλιού μας, όπως κάνατε ως τώρα.