28 Οκτ 2007

Frequently Asked Questions (ή αλλιώς όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κανάλι και τα επεισόδια)

Επειδή μεγάλο πλήθος τον ερωτήσεων σας κινείται στα ίδια πλαίσια και επειδή δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να απαντάμε στον καθένα ξεχωριστά, φτιάξαμε αυτό το FAQ που ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο. Δεν θα απαντήσουμε ξανά σε ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί εδώ.

1. ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ/ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;

Δ-Ε-Ν Π-Ο-Υ-Λ-Α-Μ-Ε !!!

Πώς θα τολμούσαμε να πούμε πως η Κάντυ σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια και ταυτόχρονα να εκμεταλλευόμαστε την επιθυμία σας να ξαναζήσετε λίγες απ’τις παιδικές σας αναμνήσεις;! Η ίδια επιθυμία και η ειλικρινής αγάπη μας για την Κάντυ ήταν που μας έκανε να ασχοληθούμε με αυτό το τόσο δύσκολο και απαιτητικό project, και όχι το κέρδος.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ,
στην περίπτωση που ανακαλύψετε οποιονδήποτε να προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από αυτή τη διαδικασία, να μας το καταγγείλετε για να αναλάβουμε δράση. Αν πληρώσατε οποιοδήποτε ποσό για την απόκτηση αυτών των επεισοδίων, λυπούμαστε μα σας έχουν κοροϊδέψει.

2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;

Υπάρχουν δύο τρόποι:

Απευθείας από το ΥouΤube (δεν σας το συνιστούμε γιατί το αρχείο εικόνας που θα προκύψει δεν θα είναι και της καλύτερης ποιότητας, αλλά καταλαβαίνουμε την ανυπομονησία και την απελπισία σας και συνεχίζουμε:) χρησιμοποιώντας έναν online video downloader όπως το http://vidjacked.com/ ή το http://keepvid.com/

(αν δείτε ότι αυτά τα προγράμματα έχουν αχρηστευθεί και δεν σας εξυπηρετούν, συνεχίστε την αναζήτηση στο google).

Θυμηθείτε πως για την προβολή τους χρειάζεστε flv player. Κατεβάστε αυτό που σας προτείνουν, ή αν θέλετε να ξεμπερδέψετε μια και καλή με όλους τους τύπους video, αυτό εδώ: http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm


Στην http://www.animeclipse.com/index.php φιλοξενούνται τα επεισόδιά μας σε μορφή torrents, και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Θα σας παρακαλούσαμε τα εξής:

-Υπομονή και σεβασμό στους κανονισμούς τους και στον ρυθμό που θα επιλέξουν να διαμοιράσουν το συγκεκριμένο αρχείο, καθώς είναι αρκετά μεγάλο

-Να έχετε στο μυαλό σας πως και αυτή η διαδικασία θεωρείται παράνομη, και να μην εκτεθούν κατά λάθος τα παιδιά της animeclipse..

3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ TORRENT. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ;

Ψυχραιμία! Είναι πολύ απλό. Ας το πάρουμε από την αρχή.

Πρώτα κατεβάστε από εδώ:

http://www.oldversion.com/program.php?n=utorrent

τη version 1.6 και όχι νεότερη, και αν κατά την εγκατάσταση ρωτηθείτε για update, ξανά όχι

Μετά επισκεφθείτε την τοποθεσία:

http://www.blue-whitegt.com/FaqHtml/index.html

Διαβάστε την ενότητα "γενικά" , για να καταλάβετε πως λειτουργεί το πρωτόκολλο bittorrent. Επίσης από την ενότητα "ρυθμίσεις nat και clients", διαβάστε το κομμάτι για τις ρυθμίσεις του utorrent και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνονται.

Μην ξεχάσετε να δηλώσετε στις εξαιρέσεις του firewall το port number που χρησιμοποιεί το utorrent (και tcp και udp)
Για την προώθησή του οδηγίες θα βρείτε στη συσκευασία του router σας

Λογικά δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια.

Αν παρόλα αυτά δεν μπορέσετε να βγάλετε άκρη, παρακαλούμε ζητήστε βοήθεια από φίλους σας ή ακόμα καλύτερα από άλλους χρήστες και όχι από εμάς. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ στο φόρουμ της animeclipse ΣΧΕΤΙΚΑ thread με το πρόβλημά σας, ΠΡΙΝ να ανοίξετε καινούρια.

Όσοι έχετε γνώσεις σχετικά, θα ήταν πολύ όμορφο και στο πνεύμα της παρέας που έχετε δημιουργήσει στο youtube, αν προσφερόσασταν να βοηθήσετε τους πιο αδαείς, ΑΛΛΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ YOUTUBE.

4. ΔΕΝ ΕΧΩ (ΓΡΗΓΟΡΟ) INTERNET, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;

Όπως καταλαβαίνετε μας είναι αδύνατο να αντιγράψουμε dvd σε όλους όσους μας το έχετε ζητήσει όλο αυτό το διάστημα, είστε τόσοι πολλοί! Όμως μην απελπίζεστε, δε σας έχουμε ξεχάσει και θα τα πάρετε στα χέρια σας με τη μορφή αλυσίδας ανταλλαγών.

Το τί ακριβώς είναι αυτό, θα το πούμε όταν έρθει η ώρα.

5. ΠΟΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΤΥ; ΤΑ ΕΧΕΤΕ; ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΛΑ;

115, ναι και ναι.

6. ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;

Συνήθως η μετάδοση γίνεται με ρυθμό ένα επεισόδιο την ημέρα εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών και φυσικά εκτός απροόπτου.

7. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ "ΑΠΡΟΟΠΤΟ";

Για να βγεί ένα επεισόδιο πρέπει να περάσει από πολλές διαδικασίες και πολλά χέρια. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει ο συντονισμός και να έχουμε το επεισόδιο έτοιμο στην ώρα του. Κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να βγουν τα επεισόδια καθημερινά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Είμαστε μια ομάδα ερασιτεχνών με δουλειές και προσωπική ζωή που θυσιάζουμε το χρόνο μας για το χόμπυ μας. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες ούτε τηλεοπτικό κανάλι οπότε μην περιμένετε τέτοια ακρίβεια.

8 . ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; /ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;

Δείτε ερ.7

Παρακαλούμε μην γεμίζετε τη σελίδα μας με την ίδια ερώτηση, καταντάει κουραστικό. Όταν θα έχουμε το νέο επεισόδιο, θα το ανεβάσουμε.

9. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ;

Γιατί πρέπει να διαβάσεις τα FAQ καλύτερα. Για όλα τα άλλα μηνύματα, στόχος μας είναι να απαντώνται εντός 3 ημερών.

10. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ;

Αν εμπίπτει στις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν, σβήνεται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης σβήνουμε μηνυματα άσχετα με το κανάλι, υβριστικά μηνύματα, καθώς και μηνύματα που περιέχουν spoilers.

Θα το εκτιμούσαμε αν δεν πιάνατε κουβέντα στην κεντρική σελίδα. Γι’αυτό υπάρχουν τα pm, e-mail και chat-rooms.


11. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ SPOILER;

Spoiler (σπόιλερ) είναι οποιαδήποτε πληροφορία για το πως θα εξελιχθεί το anime και τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια.

Παρακαλούμε σεβαστείτε το ότι όλοι οι επισκέπτες του YouTube δεν έχουν δει όλα τα επεισόδια της Κάντυ, ή απλά δεν τη θυμούνται και δεν ξέρουν τι συμβαίνει παρακάτω. Μην τους χαλάτε την εμπειρία και την απόλαυση τους! Σεβαστείτε αυτή την παράκλησή μας, περιορίζοντας τα σχόλια σας σε όσα βλέπετε στην οθόνη σας.


13 . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ANIME ΚΑΙ MANGA;

Με απλά λογια anime είναι το κινούμενο σχέδιο και manga ειναι το κόμικ.


14. YΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ;

Το anime βασίζετε στο manga με τον ίδιο τρόπο που μια ταινία βασίζεται σ’ένα βιβλίο. Σπάνια ο συγγραφέας του manga ανήκει στη συγγραφική ομάδα του anime γι’αυτό και έχουν κάποιες διαφορές. Ναι, υπάρχουν διαφορές και στην Κάντυ. Εν καιρώ θα τις αναφέρουμε αναλυτικά.


15 . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ FILLER;

Fillers ονομάζονται επεισόδια τα οποία έχουν ως θέμα ιστορίες που δεν υπάρχουν στο manga. Συνήθως δεν έχουν σχέση με την κυρίως ιστορία και δεν επηρεάζουν την εξέλιξή της. Βαρεμάρα, ε;

16 . ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΡΡΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ, Ο ΑΝΤΟΝΥ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΟΒΑΛ ΣΤΡΑΒΟΧΥΜΕΝΟ;

Γιατί το κινούμενο σχέδιο είναι πολύ μεγάλο και έπρεπε να βγαίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ότι μπορούσαν να το παράγουν. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή και για να μειώσουν το κόστος παραγωγής αλλά και για να βγαίνουν τα επεισόδια στη ώρα τους, δεν δίνεται τόση σημασία στις λεπτομέρειες. Όσο για τις φορές που μάτια/ρούχα αλλάζουν χρώμα από σκηνή σε σκηνή, η αιτία είναι συνήθως το ότι διαφορετικές σκηνές δουλεύονται από διαφορετικά στούντιο και ομάδες, και παρόλο που έχουν οδηγίες, τα λάθη είναι ανθρώπινα. Έχει ενδιαφέρον να τα βρίσκουμε, αλλά ας μην κολλάμε εκεί.

17. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ;

Γιατί αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για τις ανακοινώσεις που δε μπορούμε να κάνουμε μέσω YouTube. Μας είναι πολύ δύσκολο να χειριστούμε την επικοινωνία με όλους εσάς σε τόσα πολλά μέτωπα. Μπορείτε να μας βρίσκετε στη γνωστή διεύθυνση του καναλιού μας, όπως κάνατε ως τώρα.

7 σχόλια:

maritinaki είπε...

Geia sas paidia!8elo na sas po sugaxarithria k ena megalo euxaristo-exete kanei para polu kalh douleia k einai apisteuto pos katafarate na breite toses polles plhrofories gia th agaphmenh se olous mas Candy,an sas eixa vrei noritera 8a sas boh8ousa me ta episodia ka8os otan hmouna mikrh o babas mou pou tou aresane polu ta kinoumena sxedia mou egrafe ta episodia ths Candy se video-kasetes k etsi ta eixa ola ektos apo 4 episodia.Einai polu omorfo na xereis oti yparxoun an8ropoi pou eniosan ta idia sunais8hmata blepodas thn istoria ths Candy alla k to oti endiaferodai akoma na ma8oun gia authn k oti de thn xehasan osa xrona k an perasan.
Telos 8a 8ela na sas rothso kati..Diavasa kapou oti to 115 den einai to teleutaio episodio ths seiras alla oti exaitias enos atyxhmatos sthn ert ekeinh thn periodo katastrafhke kapoio uliko ths seiras k gi auto teliose kapos apotoma-dld xoris na mas plhroforei gia to ti 8a kanei apo do k pera h Candy sth zwh ths..mhpos xerete an alh8evei auto?an xerete kati 8a xaro polu na mou apadhsete giati endiaferomai pragmatika k ego opos k eseis.

euxaristo.
Maritinaki

TheCandyInGreekProject είπε...

γεια σου maritinaki, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για την παραλίγο προσφορά σου!
(τι κρίμα, είχαμε τρέξει και ψάξει τόσο χωρίς αποτέλεσμα, και σας βρήκαμε όλους τώρα)

η πληροφορία που αναφέρεις δεν είναι έγκυρη. τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από την ΤΟΕΙ Animation για την ιαπωνική τηλεόραση ήταν τα 115 που ξέρουμε.
όσον αφορά την ΕΡΤ, κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά και τα περισσότερα είναι "ράδιο αρβύλα". το υλικό όντως βρίσκεται ακόμα στο αρχείο της, όμως είναι δύσκολο έως αδύνατο να αναπαραχθεί στις οθόνες μας γιατί:

1) εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ των δημιουργών της Κάντυ έχει απαγορευτεί η μετάδοσή της και γενικά η διακίνηση σχετικών προιόντων σε ολόκληρο τον κόσμο, άγνωστο μέχρι πότε, και
2) πρόκειται για φιλμ 2mm, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πια. το μηχάνημα έχει αποσυρθεί και οι τεχνικοί που το χρησιμοποιούσαν έχουν βγει στη σύνταξη.

ελπίζω να σε κάλυψα. για την "συνέχεια" της Κάντυ, μπορείς να δεις περισσότερα στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας
^_^

Ανώνυμος είπε...

Να ευχαριστήσω και εγώ με τι σειρά μου για τι πολύ καλή προσπάθεια που έγινε για να ξαναδούμε τη candy και να δούμε τα επεισόδια που δεν είχαμε δει έχω κατεβάσει και εγώ με τι σειρά μου τα επεισόδια τις candy και διαπίστωσα ότι σε αρκετά επεισόδια η ποιότητα είναι πολύ χαλια υπάρχει περίπτωση να ανεβάσετε βελτιωμένα ? διαβάζω ότι η "maritinaki" έχει ολα τα επεισόδια εκτος από 4 σε VHS μήπως τα δικά τις αντίγραφα έχουν καλύτερη ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει ? ακόμα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ένας θαυμαστής τις kandy έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και έχει την ιταλική σειρά τις kandy σε ποιότητα DVD και έχει προσαρμόσει την ελληνική μεταγλώττιση από τα δικά σας αρχεία (thecandyingreekproject) μήπως θα έπρεπε να αντικατασταθεί το torrent και να ανεβεί το βελτιωμένο με την ποιότητα DVD ?

TheCandyInGreekProject είπε...

Ανώνυμε/η, ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σου.

Το torrent δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι το να παίρνουμε κάθε φορά όλο το υλικό από όποιον εμφανίζεται και θέλει να το μοιραστεί, να το συγκρίνουμε με τα δικά μας και να κωδικοποιούμε επεισόδια/ανεβοκατεβάζουμε torrent/όλα όσα αυτά συνεπάγονται. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα επεισόδια έχουν υποστεί επιπλέον επεξεργασία ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πηγής. Αλλά και οπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, είναι τα επεισόδια με τα οποία μεγαλώσαμε και η εικόνα με την οποία μεγαλώσαμε, με το σηματάκι της ΕΡΤ και τα παράσιτα κάθε φορά που είχε κακό καιρό, αυτά είναι το κομμάτι των αναμνήσεών μας και δεν θέλουμε να τα πετάξουμε. Όποτε θέλουμε να εικόνα υψηλής ευκρίνειας βλέπουμε σύγχρονα anime. Ή μπορούμε να ελπίζουμε ότι η TOEI θα φτιάξει καινούριο anime από την αρχή.

Η ποιότητα dvd που αναφέρεις, είναι απολύτως σχετική. Η μόνη έκδοση remastered ήταν η γαλλική και εκείνη δεν κυκλοφόρησε πέρα από το επεισόδιο 40 πριν αποσυρθεί. Τα υπόλοιπα αποτελούνται από home filtering των κορεάτικων dvd που με τη σειρά τους είναι απευθείας μεταφορά από vhs. Αυτό σε μας δεν λέει τίποτα. Συν ότι η διαφορά στην εικόνα είναι εμφανής.

Τώρα για ποιον απ' όλους τους θαυμαστές της Κάντυ μιλάς, δεν ξέρουμε. Καλό θα ήταν να μας διευκρινίσεις. Ένας από αυτούς είναι άνθρωπος που εκτιμάμε και που έχει προσφέρει στην κοινότητα. Και θα θέλαμε να συνεργαστούμε περισσότερο, αλλά τον τελευταίο καιρό ο χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε για τα σχετικά με την Κάντυ έχει περιοριστεί δραματικά, και οτιδήποτε είχαμε σχεδιάσει έχει μείνει πίσω. Επιφυλασσόμαστε...!
Με τους υπόλοιπους αρνούμαστε να ασχοληθούμε, μέχρι να μας αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κοινότητα και τους φαν της Κάντυ παρά για δικές τους δόξες και τιμές, με το να αναφέρουν απλά τα ονόματα των παιδιών που πρόσφεραν τα επεισόδια αντί να βάζουν τεράστια logo με τα διαδικτυακά τους ψευδώνυμα.

Ελπίζουμε να σε καλυψαμε. ^__^

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως ούτε εμενα άρεσε που σβηστήκανε τα ονόματα τον πεδίον που πρόσφεραν τα αρχεία τους αλλα αυτό δεν αναιρεί τη δικη του προσφορα να μοιραστεί τα βελτιωμένα σε εικόνα επεισόδια και σε ευχαριστό για το κόπο να απάντησης και στα δυο ερωτήματα μου :-)

Ανώνυμος είπε...

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε; θελω να κατεβασω το manga της καντυ καντυ. Το διαβασα στο photobucket αλλα πώς θα γινει να το εχω και γω στο σπιτι; βλεπω πως μια μια κατεβαινει αλλα 1000τοσες πώς θα γινει να κατεβουν ολες μαζι;

TheCandyInGreekProject είπε...

@ Ανώνυμε #1
Αν το εκφράζαμε όσοι διαφωνούσαμε, θα βοηθούσε να βελτιώνονται τα κακώς κείμενα. Ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας.

@ Ανώνυμε #2
Στο σχετικό post (http://thecandyingreekproject.blogspot.com/2009/09/to-manga.html )αναφέρουμε ότι μπορείτε να πάτε στην AnimeClipse και να τα κατεβάσετε επό εκεί.