4 Αυγ 2008

Η συνέχεια της Κάντυ και τα βιβλία

Μετά την ολοκλήρωση του manga που γράφτηκε μεταξύ 1975 και 1979, καθώς και της προβολής του anime της Κάντυ το 1979, η συγγραφέας της Κάντυ, Κυόκο Μιζούκι, αποφάσισε να ξαναγράψει την ιστορία της Κάντυ σαν μυθιστόρημα. Το μυθιστόρημα αυτό εκδόθηκε πρώτα σε 3 τόμους και σε μεταγενέστερη έκδόση σε έναν τόμο. Τα βιβλία της Κάντυ ήταν σχεδόν άγνωστα στους φαν της εκτός Ιαπωνίας μέχρι πριν μερικά χρόνια. Σ’ αυτά τα μυθιστορήματα η συγγραφέας δεν ήθελε να γράψει απλά την ιστορία που διαβάσαμε στο manga, αλλά να ξαναπεί την ιστορία της Κάντυ όπως αρχικά την είχε συλλάβει στη φαντασία της. Παρόλα αυτά από τους φαν θεωρούνται ως η συνέχεια της Κάντυ αφού προς το τέλος του μυθιστορήματος υπάρχουν κάποια γράμματα που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Ολοκληρωμένα αυτά τα μυθιστορήματα δεν τα έχουμε βρει, μπορείτε όμως να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα

http://candyterry.com/,

που είναι άλλωστε και η πηγή των πληροφοριών μας για αυτό το θέμα!

Συνοπτικά στα βιβλία γίνονται τα εξής:

* Η Κάντυ ζει στο ορφανοτροφείο της κυρίας Πόνυ και επικοινωνεί με τους φίλους της δι' αλληλογραφίας.

* Ο Άλμπερτ έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του και εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του ως κεφαλή της οικογένειας Άρντλεϋ. Αφήνεται να εννοηθεί πως ταξιδεύει αρκετά συχνά.

* Ο Άρτσι και η Άννυ έχουν αρραβωνιαστεί και σχεδιάζουν τον γάμο τους. Η Ελίζα και ο Νήλ εξακολουθούν να θέλουν να προκαλούν προβλήματα, τόσο που προσπαθούν να χωρίσουν το ζευγάρι ανεπιτυχώς.

* Ο Τέρρυ εξακολουθεί να ζει στη Νέα Υόρκη και να παίζει στο Μπρόντγουεϊ, ενώ παράλληλα φροντίζει τη Σουζάνα. Τίποτα όμως δεν αναφέρεται για επικείμενο γάμο.

* Η Σουζάνα γράφει ένα γράμμα στην Κάντυ.

* Η Κάντυ απαντά στη Σουζάνα και γράφει και ένα γράμμα στον Τέρρυ. Ποτέ όμως δεν ταχυδρομεί αυτά τα γράμματα.

* Αποκαλύπτεται λίγη από την ιστορία του Τζώρτζ, ο οποίος ήταν ένα ορφανό αγόρι στη Γαλλία που είχε κλέψει την τσάντα του πατέρα του Άλμπερτ, Γουίλιαμ. Ο Γουίλιαμ Άρντλεϋ τον πήρε μαζί του στις Η.Π.Α. και τον μεγάλωσε σαν παιδί του. Πριν πεθάνει ζήτησε από τον Τζώρτζ να προσέχει τον Άλμπερτ.

Σε επόμενο post θα σας έχουμε μεταφρασμένα κάποια από τα γράμματα που υπάρχουν στο τελευταίο βιβλίο της Κάντυ.


Άλλη μια ερώτηση που μας κάνετε συχνά-πυκνά είναι για το αν θα υπάρξει συνέχεια της Κάντυ. Το θέμα της συνέχειας της Κάντυ είναι εξαιρετικά προβληματικό καθώς οι δυο «μαμάδες» της Κάντυ, η Κυόκο Μιζούκι (συγγραφέας) και η Γιούμικο Ιγκαράσι (σχεδιάστρια του manga) έχουν μπλεχτεί σε δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα της Κάντυ από το 1997. Για λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.animenewsnetwork.com/feature/2003-09-13

Κατά καιρούς η Μιζούκι έχει γράψει στους φαν για το θέμα στην προσωπική της σελίδα, πότε συγκρατημένα ενθαρρύνοντας τις ελπίδες μας, πότε απογοητεύοντάς μας. Το τελευταίο της μήνυμα που κοινοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2006 δυστυχώς είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Το μεταφράσαμε για εσάς για να δείτε και μόνοι σας.

«Προς όλους:

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στα ΜΜΕ σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν την Κάντυ πριν 2 χρόνια. Λυπάμαι που άφησα αυτό το πρόβλημα μετέωρο ενώ όλοι ανησυχούσαν τόσο πολύ. Όταν μιλάω γι’ αυτό, ότι πω μετατρέπεται αμέσως σε κάποια κατηγορία ή παράπονο, το οποίο ήλπιζα να περάσει ...

Αλλά η Ιγκαράσι δεν ήταν ευχαριστημένη με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν τέσσερα χρόνια και δεν έχει σταματήσει να με κατηγορεί. Κάθε φορά που την ακούω νιώθω λες και μου ρίχνουν βραστό νερό στα αυτιά.

Όταν σκέφτομαι τους αναγνώστες που αγαπούν την Κάντυ Κάντυ και που δεν την έχουν ξεχάσει, νιώθω πολύ άσχημα.. δεν ξέρω τι να κάνω ...σαν συγγραφέας της Κάντυ (και αυτό είναι μόνιμο).

Αλλά στην παρούσα κατάσταση δε μπορώ να ψεύδομαι και δεν μπορώ να βοηθήσω αυτό το manga. Για να ηρεμήσω πρέπει να απομακρυνθώ από αυτό το manga και τα σχέδια που μου προκαλούν τόσο πολύ πόνο και μόνο που τα κοιτάζω...

Προς όλους τους αναγνώστες, λυπάμαι πολύ...

Κυόκο Μιζούκι 17 Ιανουαρίου 2006».

Ας είναι καλά αυτή και το πνευματικό της πόνημα που μας έμαθαν πάντα να ελπίζουμε!...

4 σχόλια:

akaliakoukou είπε...

Δεν υπάρχει ακόμα κανένα σχόλιο...
Και τι να πει κανείς?
Κάθε φορά που διαβάζω γράμματα της Μιζούκι απογοητεύομαι...
Έχω αρχίσει και παίρνω απόφαση πια ότι συνέχεια μάλλον δε θα δούμε...
Τουλάχιστον, ας φυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό που έχουμε μέχρι στιγμής...
Με συνέχεια ή χωρίς, η Κάντυ είναι ένας πραγματικός θησαυρός...

meh~ είπε...

εε αφού τα'χουμε πει και ξαναπεί αλλού όλα αυτά χιχιχι ^_~

μια χαρά είναι και χωρίς συνέχεια.. έχουμε επιτέλους τα επεισόδια που χρειαζόμαστε, και μια ολοκληρωμένη ιστορία να μας ταξιδεύει ξανά και ξανά, όποτε το θελήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Θα προτιμούσα να δω τη Κάντυ ολοκληρωτικά ευτυχισμένη στο τέλος..Πραγματικά ευτυχισμένη..Πιστεύω πως δεν υπήρξε ποτέ..Πάντα έχανε από κοντά της πολύ αγαπημένα της πρόσωπα..

Ανώνυμος είπε...

Ναι μια χαρά είναι.. να γίνει και καλόγρια στο τέλος να ευτυχίσει ακόμη περισσότερο!
Όταν ο Νηλ και η Ελίζα την ταλαιπωρούσαν είχε τον Άντονυ.
Όταν πέθανε ο Άντονυ υπέφερε ήρθε ο Τέρρυ μετά τον έχασε και αυτόν.
Τον θείο δεν μπορεί να τον παντρευτεί και αδερφική/πατρική αγάπη στα μάτια μου ..δεν αλλάζει!!
Οι φίλοι της θα παντρευτούν και θα είναι απασχολημένοι με τις δικές τους οικογένειες.
Νομίζω όλοι έχουν βαρεθεί γιατί δεν υπάρχει κίνηση στα forum και ο καθένας μας έχει βρει το δρόμο του και αυτόν/αυτήν που τον ικανοποιεί και δεν πολυενδιαφέρεται και αν τον ψάχνει, καίγεται!
Η Κάντυ πότε θα τον βρει;;;;
Έτσι ωρίμασε; Με το να απαρνιέται όλες τις χαρές τις;
Θα την χτυπήσει στα νεύρα στο τέλος τέτοια στέρηση.
Ή θα γίνει αν τον Κάρολο που παντρεύτηκε την Νταϊάνα αλλά αγαπούσε πάντα την Καμίλα. Η Νταϊάνα το είπε ότι ποτέ δεν την αγάπησε, την παραμελούσε (αχμ ..και όχι μόνο) και προπάθησε να αυτοκτονήσει.
Δεν αξίζει να παντρευτείς κάποιον που δεν αγαπάς! Κάποια μέρα θα γυρίσει και θα σε κατηγορήσει ότι ..ποτέ δεν τον/την αγάπησες! Αφού δεν αλλάζουν εύκολα οι καρδιές και πολλές φορέ δεν αλλάζουν ΠΟΤΕ.