16 Σεπ 2009

To manga της Κάντυ Κάντυ στα ελληνικά

Επιτέλους μετά από τόσο καιρό έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το manga (κόμικ) της Κάντυ όπως κυκλοφόρησε στο περιοδικό «Κάντυ-Κάντυ» τη δεκαετία του 80.

Το manga της Κάντυ μας ήρθε από την Ιταλία και όπως έχουμε πει και αλλού, οι φίλοι μας οι Ιταλοί αποφάσισαν να αλλάξουν αρκετά την ιστορία και τη μορφή του. Στην αρχική ιαπωνική έκδοση αλλά και στις λοιπές ασιατικές και ευρωπαϊκές εκδόσεις της εποχής είναι ασπρόμαυρο και χωρισμένο σε 9 τόμους. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να το χρωματίσουν και να το χωρίσουν σε μικρότερες ενότητες προκειμένου να υποστηρίξουν την έκδοσή του σαν περιοδικό ποικίλης ύλης για κορίτσια (και όχι μόνο). Επειδή όμως όπως έχουμε ξαναπεί είναι κι αυτοί περίεργος λαός και δεν τους άρεσε το τέλος που έδωσε η συγγραφέας Κυόκο Μιζούκι, αποφάσισαν να το συνεχίσουν από μόνοι τους. Έτσι λοιπόν η ιστορία της Κάντυ δεν σταματά στο τεύχος 84 που είναι περίπου το τέλος που είδαμε και στο κινούμενο σχέδιο, αλλά συνεχίζεται για 41 ακόμα τεύχη, 125 στο σύνολο. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι εμφανής, καθώς στα ιταλικά τεύχη η ιστορία αλλά και τα σχέδια δεν είναι της ποιότητας των ιαπωνικών. Επειδή όμως και τα 2 είναι μέρος των αναμνήσεών μας, τα ανεβάσαμε όλα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως, για άγνωστο λόγο, κάποιες σελίδες από το ιαπωνικό manga δεν υπάρχουν στην ιταλική έκδοση. Ίσως εν καιρώ βρούμε τον χρόνο να τις μεταφράσουμε και να σας τις διαθέσουμε εδώ.

Ανάγνωση

Για να το διαβάσετε απλά, χωρίς να χρειαστεί να το σώσετε ή να το κατεβάσετε, μπορείτε να πάτε εδώ:

http://s339.photobucket.com/albums/n449/candyingreekproject/greek_manga/

Στο πλάι αριστερά θα βρείτε τις επιλογές covers,για να δείτε όλα τα εξώφυλλα, part 1 για να διαβάσετε το πρώτο μέρος της ιστορίας, και part 2 για το δεύτερο.

Κατέβασμα

Για να αποκτήσετε το manga γρήγορα και εύκολα, το ανεβάσαμε σε μορφή torrent (πληροφορίες για τα torrent εδώ) και μπορείτε να το βρείτε εδώ http://bt.animeclipse.com/torrents/%5BAC-CiGP%5D_Candy_Candy_greek_manga.torrent

Οι εικόνες του αρχείου αυτού έχουν μεγαλύτερο μέγεθος απ’ότι στο photobucket και είναι χωρισμένες ανά τόμο, σε αντιστοιχία με το ιαπωνικό manga, και ξεχωριστή την ιταλική συνέχεια. Είναι αποθηκευμένες σε μορφή .rar και για να τις διαβάσετε μπορείτε απλά να τις αποσυμπιέσετε , ή να χρησιμοποιήσετε ένα manga viewer. Ενδεικτικά σας προτείνουμε το CDisplay (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ) και το MangaMeeya (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ). Να σημειώσουμε ότι το 2ο είναι πιο ελαφρύ πρόγραμμα που δεν χρειάζεται εγκατάσταση, για όσους έχουν τέτοιες ανησυχίες.

Ευχαριστίες

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του project, την rena_m που σκάναρε και μας έστειλε ολόκληρο το manga, και τις akaliakoukou, myrtoula και Terry4ever για τα εξώφυλλα. Ευχαριστούμε κορίτσια! Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διαδικτυακή κοινότητα ΑnimeClipse που για μια φορά ακόμα μας φιλοξενεί.


Καλή ανάγνωση!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Arigato to all of you!!

D2E

;p

Alex είπε...

Euxaristoume koritsia eisaste KATAPLHKTIKES!!

SYNXARHTHRIA!!!!

Ανώνυμος είπε...

θερμα συγχαρητηρια στην ομαδα που εκανε την υπεροχη αυτη δουλεια

xeniachr είπε...

Απειρααααααααααααα και γλυκά Συγχαρητήρια σε όλους για αυτην την τεράστια προσφορά!!!!!!!.Με κατασυγκινησατε- είμαι 33 ετών και μου δωσατε την δυνατότητα να <> μέσα στις παιδικές μου αναμνήσεις.

Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν την ανεκτιμητη προσφορά σας.να στε καλά

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για όλους σας!!!! Υπέροχη δουλεια!!!! Συνεχίστε ετσι!!! :)

Έχω όμως ένα προβλημα!! :( Γιατί δεν μπορώ να δω τα επεισόδια???Σας ικετεεεεεεεεεεεεύω κάντε κάτι γι'αυτό!!! Ανυπομονώ για τη συνέχεια ;)!!

Και πάλι μπράβο σας για όσα κάνατε!!!!